„Calea ușoară de a renunța la fumat!”
Te-ai gândit vreodată că atunci când te-ai apucat de fumat erai relaxat sau ai făcut-o într-un mod plăcut, liniștit? Iar acum dacă vrei să renunți la țigări ți se pare ceva stresant, ceva ce nu ar putea fi ușor de făcut? De ce te întreb acest lucru?
Sunt studii care spun că un obicei pe care ni-l formăm vine într-un mod liniștit, fără ca noi să depunem vreun efort în acest sens. Ei bine, el se poate dezactiva DOAR așa cum a fost format.
Așa că astăzi vreau să îți propun un mod plăcut de a te lăsa de fumat. Dacă ți se pare stresant să începi acest proces de unul singur doar abținându-te să mai fumezi, cumpărând înlocuitori ai nicotinei sau mergând la un doctor specializat, atunci încearcă și varianta relaxantă. Atunci când faci lucrurile relaxat fără să te împotriveșți, ai răbdare și vei vedea că o să-ți iasă. Adică să iei o carte și să o citeșți relaxat, chiar si pufăind o țigară în timp ce o citești și vei simți schimbări în viața ta de fumător.
Dar aici nu este vorba de orice fel de carte, ci de o carte care te va ajuta să conștientizezi de ce fumezi și cum să te lași de fumat.
„Calea ușoară de a renunța la fumat a lui Allen Carr” este cea mai bine vândută carte despre cum să renunți la fumat. Această este cea mai bună carte din ediția cărților sale clasice despre renunțarea la fumat și include și un mesaj afișat chiar pe copertă ce te va face să o citeșți: „Să nu renunți la fumat până ce nu citești toată cartea”.
„Bine, bine”, o să zici, „dar am mai auzit și alte persoane care au citit cărți asemănătoare și nu au reușit să renunțe la fumat.” Da, așa este. Dar este posibil ca acele persoane ori să nu fi terminat de citit cartea, ori să nu își dorească suficient de mult să se lase de fumat. Fiecare persoană trece experiența vieții și a gândirii ei prin filtrul personal. Setările mentale pe care ni le facem fiecare în parte diferă și pot avea rezultatele pe care ni le dorim. Ca să poţi rezolva o problemă, trebuie în primul şi în primul rând să o înţelegi. Așa că depinde doar de tine ce îți propui să faci pentru a reuși, pentru că limite nu există, ni le punem doar noi.
Dacă ţi-ai propus să te laşi de fumat, şi vei avea probleme în a te apuca de citit cartea, sau în a reuşi să o termini de citit pe toată, este cel mai probabil din cauza fricii de a te lăsa de fumat, care este cauzată la rândul ei de toate concepţiile greşite pe care fumătorii le au despre fumat. În acest moment, trebuie să te motivezi pentru a citi cartea, gândind ceva de genul: „Nu mă interesează neapărat să mă las de fumat. Vreau însă să ştiu despre ce este vorba cu fumatul ăsta, cum funcţionează etc.” Această motivaţie nu provoacă frică (e doar cititul banal al unei cărţi, iar cartea se citeşte în timp ce fumezi). Citeşte TOATĂ cartea! Fără preconcepţii şi cu mintea deschisă! Dacă nu reuşeşți să citeşti toată cartea, îţi poţi da seama atunci cât de bine funcţionează capcana fumatului, care nu te lasă nici măcar să citeşti o carte. Dacă trece o zi sau mai multe fără să fi citit din ea, nu renunța crezând că dacă nu ai citit în acele zile nu mai are rost acum. Important este să nu o lași de tot.
Această metodă funcționează pentru oricine, indiferent de câte țigări fumează pe zi sau de câți ani fumează. Allen Carr fuma până la 100 de țigări pe zi.
Dacă vrei să afli mai multe despre Metoda Allen Carr și cum te poate ajuta, vezi aici: https://www.allencarr.ro