Controlul nivelului de stres va ajuta sa renuntati la fumat
Subiectii acestui studiu au fost 20 de fumatori. In timp ce se jucau pe calculator, participantii la experiment au purtat initial un plasture cu nicotina, apoi unul care nu continea aceasta substanta. Dupa fiecare runda, jucatorii isi puteau deranja oponentul cu un zgomot cu o durata si un volum setate de ei. Studiul a demonstrat ca participantii care nu purtau un plasture cu nicotina reactionau cu mai multa agresiune.
Cercetatorii cred ca nicotina afecteaza acea parte a creierului responsabila cu emotiile si ca fumatorii care se chinuie cel mai mult in procesul de renuntare la fumat sunt cei care isi pierd repede calmul si isi aprind o tigara pentru a se relaxa. Seful echipei de cercetatori, Jean Gehricke, a declarat: „Noile tratamente pentru renuntarea la fumat care apeleaza tot mai mult la consiliere pshihologica pot deveni definitorii in lupta impotriva acestui viciu. Lectiile de management al stresului ajuta in procesul de renuntare, diminuand nevoia de tutun in situatiile stresante„.
Sistemul National de Sanatate din Marea Britanie ia in considerare implementarea sedintelor de manageriere a furiei in tratamentele prescrise celor care vor sa renunte la fumat. „Fumatul este o problema majora a sanatatii publice iar starile de nervozitate au fost identificate ca fiind un factor important atunci cand o persoana se apuca de fumat si, ulterior, devine dependenta de nicotina. In mod particular, cercetarile care au vizat comportamentul uman au relevat o legatura intre fumat si nervozitate„, se arata in concluziile raportul studiului publicat in revista Behavioral and Brain Functions.
Alte articole despre metode si tratamente pentru a te lasa de fumat: