Metode si tratamente pentru a renunta la fumat
Renuntarea la fumat este o actiune personala, subiectiva si personalizata. Ceea ce functioneaza pentru unele persoane nu va functiona neaparat si pentru altele. Unii oameni se lasa de fumat usor, fara ca macar sa exeperimenteze simptomele de sevraj si fara a mai simti ulterior nevoia de a-si aprinde cate o tigara iar altora le este extrem de greu, trec prin cele mai neplacute stari fizice si psihice cu putinta, se ingrasa, se reapuca de fumat si renunta la tigari periodic, gasesc aproape imposibil sa-si imagineze viata fara compania tigarilor. Datorita diferentelor atat de mari intre fumatori exista multe metode care pot fi aplicate separat sau impreuna, in functie de gradul de dependenta, personalitatea si valorile fiecarui individ in parte.
Astfel, exista fumatori care se lasa dintr-o data, pur si simplu impunandu-si sa nu isi mai aprinda niciodata nicio tigara. Altii reusesc eliminand obiceiul fumatului din rutina zilnica, renuntand rand pe rand la tigarile care marcheaza diversele situatii si ritualuri zilnice. Unii isi programeaza tigarile pe perioade de timp si isi impun sa nu fumeze in anumite intervale, crescand gradual intervalele in care nu isi aprind nicio tigara. De asemenea, exista o mare varietate de substante medicamentoase pe care fumatorii le pot folosi in urma unui consult medical, care se elibereaza pe baza de reteta. Fumatorii care doresc sa se lase de fumat pot sa apeleze si la metode naturiste – ceaiuri, tincturi, chiar si dieta.
In aceasta sectiune vom prezenta cele mai cunoscute metode folosite de persoanele care doresc sa renunte la fumat, dar si metode alternative.
Alte articole despre metode si tratamente pentru a te lasa de fumat: