Stop Fumatul

E mai cool să nu fumezi :)

Terapia de grup – renuntam la fumat impreuna

Un studiu realizat de cercetatori de la Centrul Britanic de Studii pentru Controlul Fumatului si de la Universitatea din Glasgow a relevat faptul ca cei care fumeaza pot scapa mai usor de acest viciu daca apeleaza la terapia de grup antifumat.

Studiul condus de dr. Linda Bauld a propus analizarea in paralel a doua metode de renuntare la fumat propuse de Autoritatea Nationala de Sanatate. Studiul a urmarit, pe langa rata de succes a metodelor de renuntare la fumat, si rentabilitatea unor astfel de programe.

Prima metoda implica ajutor personal oferit de farmacisti, in sedinte de cate 15 minute pe zi,timp de 12 saptamani, insotita de un tratament cu substituenti ai nicotinei. A doua metoda se refera la asistenta bazata pe un grup de sustinere, timp de 7 saptamani cu sedinte zilnice de cate o ora.

Concluziile trase la sfarsitul studiului sunt incurajatoare: numarul celor care au renuntat la fumat dupa ce au participat la sedinte de grup este dublu fata de numarul celor care au facut acceasi alegere dupa ce au urmat tratamente medicale sau de consiliere in farmacii. Astfel, peste o treime din participantii la terapia in grup au renuntat la fumat dupa patru saptamani.

Multi fumatori simt ca trebuie sa renunte la fumat fara ajutorul nimanui, insa acestia trebuie sa ia in considerare ca exista acum o gama larga de servicii care ii pot sustine pe cei care fumeaza in incercarea de a se lasa. Aceasta cercetare si-a propus sa examineze cat de eficiente sunt aceste servicii si ce factori pot influenta rezultatele urmarite„, a declarat Carol Tannahill, director al Centrului pentru Sanatatea Populatiei din Glasgow.

Urmatoarea etapa a cercetarii va consta in culegerea si analiza datelor despre fumatorii care au participat la studiu dupa un an de la desfasurarea diferitelor metode de tratament. Se poate trage concluzia ca, avand vointa necesara, oamenii pot renunta la fumat incercand, cu rezultate foarte bune, si metoda grupurilor de sustinere.

Alte articole despre metode si tratamente pentru a te lasa de fumat:

Cum să te lași de țigări?

Fumatul este o dependență, dar și un obicei, pentru că orice lucru repetat timp de 21 de zile va deveni ...

Fumatul și Legea karmei

Te-ai gândit vreodată că există și alte variante care să te ajute să renunți la fumat? Dacă ai încercat metoda ...

Suplimentarea cu anumite vitamine este necesară fumătorilor!

Fie că ești fumător sau ex-fumător, știi cum te afectează fumatul? Probabil că ai tot citit despre efectele fumatului la ...

Cum să rupi un obicei

Există ceva pe care pur și simplu îl iubești sau nu te poți opri să-l faci în fiecare zi? Poate ...

O aplicație pentru a te lăsa de fumat

Te-ai decis să nu mai fumezi și doar TU știi adevăratele motive pentru care vrei ca fumatul să nu mai facă parte ...

Tehnica psihologică ajută fumătorii să renunțe la țigări

Tu mai știi de ce sau cum te-ai apucat de fumat? Care este imaginea care îți apare acum în minte? ...

Renunțând la fumat vei deveni un nou TU, mai fericit și mai sănătos

Vrei să te lași de fumat și simți că ai nevoie de ceva mai mult decât informații și sfaturi? Ai ...

„Calea ușoară de a renunța la fumat!”

Te-ai gândit vreodată că atunci când te-ai apucat de fumat erai relaxat sau ai făcut-o într-un mod plăcut, liniștit? Iar ...

Remedii naturale de curățare a plămânilor pentru fumători

De ce detoxifierea plămânilor? Dacă ești fumător și știi cât de nociv este pentru organismul tău fumatul este bine de ...

Hipnoza pentru renunțarea la fumat

Renunțarea la fumat poate fi o adevărată provocare. Dar este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face ...