Stop Fumatul

E mai cool să nu fumezi :)

Tigara electronica – avantaje si dezavantaje

Tigara electronica – avantaje si dezavantaje

Fumatul gaseste permanent noi adepti dar, in acelasi timp, multe persoane incearca sa renunte la tutun. Metodele de a scapa de acest viciu difera, de la Terapia Substitutiei Nicotinice pana la simpla (dar atat de dificila) alegere brusca de a nu mai fuma („Cold Turkey”). Una dintre solutiile la care apeleaza persoanele care vor sa renunte la tutun este tigara electronica.

Avantaje: seamana cu o tigara!

Tigara pe baza de acumulator incearca sa imite cat mai bine o tigara adevarata: are dimensiuni si design similare unei tigari obisnuite, emite in loc de fum abur de apa si, in momentul aspirarii, un led se aprinde la capatul produsului pentru a imita jarul. E-tigara, cum mai e cunoscuta, contine nicotina dar, conform producatorilor, elimina fumatul pasiv si reduce posibilitatea aparitiei cancerului pulmonar.

Diferitele concentratii de nicotina din tigara electronica pot ajuta la o renuntare treptata la dependenta de tutun, declara cei care comercializeaza astfel de produse si pun la dispozitia potentialilor clienti chiar si o „schema de tratament” in mai multi pasi. Principalul scop declarat este acela de a ajuta fumatorii sa reduca tigarile sau chiar sa renunte definitiv la tutun, prin faptul ca tigara electronica inlocuieste fumatul cu un substituent atat chimic cat si, mai ales, de aspect. Deoarece fumatul implica, in afara de dependenta de nicotina, si un set de gesturi specifice, faptul ca tigara electronica seamana cu o tigara adevarata poate sa ajute fumatorul in incercarea de a inlocui obiceiul nesanatos cu unul mai putin nociv.

Dezavantaje: efectele nu sunt suficient documentate

Cu toate ca aceasta metoda de renuntare la fumat a castigat in timp adepti, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) s-a disociat de orice raport favorabil folosirii E-tigarii pentru a renunta la fumat. Pana cand nu vor exista studii relevante cu privire la beneficiile folosirii tigarii electronice, OMS nu considera E-tigara ca o alternativa sanatoasa la fumat si aceasta metoda nu face parte din setul de recomandari ale OMS pentru renuntarea la tutun.

Desi E-tigara a fost lansata de aproape cinci ani, ea nu este inca foarte cunoscuta pe piata din Romania, fiind deocamdata comercializata doar on-line si nu este inca avizata de Ministerul Sanatatii de la noi din tara.

Alte articole despre metode si tratamente pentru a te lasa de fumat:

Cum să te lași de țigări?

Fumatul este o dependență, dar și un obicei, pentru că orice lucru repetat timp de 21 de zile va deveni ...

Fumatul și Legea karmei

Te-ai gândit vreodată că există și alte variante care să te ajute să renunți la fumat? Dacă ai încercat metoda ...

Suplimentarea cu anumite vitamine este necesară fumătorilor!

Fie că ești fumător sau ex-fumător, știi cum te afectează fumatul? Probabil că ai tot citit despre efectele fumatului la ...

Cum să rupi un obicei

Există ceva pe care pur și simplu îl iubești sau nu te poți opri să-l faci în fiecare zi? Poate ...

O aplicație pentru a te lăsa de fumat

Te-ai decis să nu mai fumezi și doar TU știi adevăratele motive pentru care vrei ca fumatul să nu mai facă parte ...

Tehnica psihologică ajută fumătorii să renunțe la țigări

Tu mai știi de ce sau cum te-ai apucat de fumat? Care este imaginea care îți apare acum în minte? ...

Renunțând la fumat vei deveni un nou TU, mai fericit și mai sănătos

Vrei să te lași de fumat și simți că ai nevoie de ceva mai mult decât informații și sfaturi? Ai ...

„Calea ușoară de a renunța la fumat!”

Te-ai gândit vreodată că atunci când te-ai apucat de fumat erai relaxat sau ai făcut-o într-un mod plăcut, liniștit? Iar ...

Remedii naturale de curățare a plămânilor pentru fumători

De ce detoxifierea plămânilor? Dacă ești fumător și știi cât de nociv este pentru organismul tău fumatul este bine de ...

Hipnoza pentru renunțarea la fumat

Renunțarea la fumat poate fi o adevărată provocare. Dar este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face ...