Stop Fumatul

E mai cool să nu fumezi :)

Cât costă să fumezi?

Ți-ai făcut vreodată un calcul să vezi ce sumă de bani cheltui doar pentru obiceiul de a fuma?

Dacă acesta este doar unul din obiceiurile pe care le ai, este necesar să știi cam ce sumă pierzi anual sau într-o viață pe un obicei care reflectă doar efecte negative, atât din punct de vedere al propriei sănătăți cât și al propriului buget.

Fumatul este viciul celor care își pot cumpăra țigări și tutun considerate de cea mai bună calitate, dar și viciul celor care nu își permit acest lucru și totuși se întâmplă.

A făcut ravagii în toate clasele sociale și este destul de dureros să vezi cum o persoană care are un venit minim pe economie merge zilnic la magazin pentru a-și cumpăra doza de nicotină dintr-un pachet de țigări, acest lucru însemnând jumătate din salariul lui.

Cât te costă fumatul?

Și ca să fim mai clari cam ce înseamnă fumatul zilnic al unui pachet de țigări, să facem un calcul care să te ajute să te răzgândești sau să îți redirecționezi obiceiul spre unul mai benefic și mai sănătos.

Costul mediu al unui pachet de țigări este 17 lei. Lunar scoți din buzunar 510 lei pentru un pachet de țigări pe zi, iar un pachet pe zi cumpărat timp de 365 de zile (un an) te costă 6205 lei sau aproximativ 1400 euro. Iar daca sunteti o familie si amandoi consumati cel puțin câte un pachet de tigari pe zi, gandește-te ce sumă de bani cheltuiți. Ce zici, merită?

Ce câștigi dacă nu mai fumezi?

Deci, dacă renunți la fumat și pui acești bani deoparte, în doar 10 ani poți strânge suma de aproximativ 14000 de euro, iar dacă vrei să vezi pe termen mai îndelungat, te invit să te bucuri de acest proces doar făcând un calcul minim.  Cum ți se pare?

Este doar alegerea ta dacă vrei să strângi acești bani. Dacă nu,  gândește-te la soluții care să îți redirecționeze obiceiul de a fuma spre hobby-urile pe care le ai sau pur și simplu ajutând pe cineva care are nevoie de bani. Sentimentul este unul mult mai puternic.

Am întâlnit oameni care au reușit să facă lucruri mărețe pentru ei (și pentru alții) după ce au renunțat la fumat. Nu le venea să creadă cum li se poate schimba viața de la un lucru atât de normal….pentru unii.