Stop Fumatul

E mai cool să nu fumezi :)

Ce faci când ceilalți fumează?

În perioada de dinainte să scapi complet de dependență și să devii cu adevărat nefumător, există tentații mult mai numeroase, pe care proaspătul fost fumător le alungă uneori destul de greu. Una dintre situațiile în care apar cel mai des tentații este cea în care un grup de persoane fumează social. De exemplu, la serviciu.

Câteva strategii pentru a nu fuma care funcționează:

Cred că e greu când îi vezi pe ceilalți că fumează… dar – eu am adoptat câteva „strategii” a propos de chestia asta:

  • Îmi iau o sticlă cu apă plată sau ceai și beau din ea ca și cum aș trage din țigară. Înlocuiește cumva gestul și, prin urmare, ajută
  • Mă concentrez pe senzația neplăcută pe care mi-o dă mirosul fumului de țigară și mă întreb automat „cum naiba am putut să respir porcăria asta benevol atâția ani„?
  • Realizez că toți colegii mei care fumează sunt încă apăsați de dependență și nu-și dau seama cât e de rău pentru ei înșiși faptul că fumează – îi urmăresc fumând și îmi dau seama că e evident că în fumat nu au o plăcere, ci e doar o obligație față de creierul care își cere drogul – normal că nu îmi mai doresc să fiu și eu supusă unei substanțe.
  • În decurs de o lună am ajuns să privesc fumatul exact cum ar privi oricine în lumea asta un eventual obicei ritualic în care oamenii își taie venele în public și împreună, fiecare folosind lame de culori diferite, cu grosimi diferite, despre care mai și vorbesc: „Ah, ce mi-aș tăia o venă…” „Ia lama de la mine” „Numai lamă de-asta ai? Io folosesc din alea mai lungi…„. Analogia asta ridicolă mă face să privesc fumatul că pe o curiozitate, nicidecum să mai vreau să bag țigară în gură.
    Cu alte cuvinte, am ajuns să privesc fumatul exact ca pe ceea ce este, adică un obicei absurd, automatizat din cauza dependenței, care omoară încet și sigur pe cei care îl practică. Prin urmare, nu mai am nici cea mai mică tentație de a fuma.

Sper să te ajute măcar una din „strategiile” astea.

Vrei mai mult? Intră pe  https://stopfumatul.ro/testimoniale/ – acolo vei găsi mai multe persoane care trec sau au trecut prin aceleași experiențe ca și tine – poți găsi sprijin și sfaturi utile care să te ajute să te lași de fumat.