Stop Fumatul

E mai cool să nu fumezi :)

Cum ar arăta lumea fără țigări?

„Ce ți-ar plăcea să vezi întâmplându-se în acest secol pentru a face lumea un loc mai bun?”

O țigară este ca o țeavă cu un foc la un capăt și un naiv la celălalt capăt. Pentru a-l cita pe Ralph Waldo Emerson, „Credința că facem ceva când nu facem nimic este prima iluzie a tutunului”. Adevărata față a fumatului este boala, moartea și groaza – nu glamourul și sofisticarea pe care întreprinzătorii din industria tutunului încearcă să le portreteze. În opinia mea, o lume ideală poate fi formată, odată ce toți oamenii recunosc și cunosc sprijinirea unui mediu fără fum, în care țigările nu există. Acceptarea este primul pas spre schimbare, iar schimbarea este ceea ce trebuie să se întâmple în mod firesc în acest secol.

Este fumatul periculos?

Pentru a atinge întrebările și punctele de vedere ale perspectivelor benefice pentru un mediu fără fumat, trebuie mai întâi să înțelegem modul în care fumatul este periculos și dezavantajos în toate privințele. În primul rând, fumatul vizează sănătatea personală, și anume sistemul respirator și imunitar al unui fumător, și îl distruge într-o măsură teribilă. O țigară eliberează un cocktail periculos de aproximativ 7.000 de substanțe chimice, care cuprinde mai mult de 30 de cancerigeni care cauzează cancer, și sute de alte toxine. De asemenea, țigările ar putea fi ca niște ucigasi care călătoresc în ambalaje, numeroasele alternative pentru moarte constituind boli cardiovasculare, cum ar fi ateroscleroza, boli pulmonare precum bronșita cronică, dar și cancerul mortal menționat anterior. Pe scurt, trebuie să se înțeleagă faptul că expunerea la astfel de boli periculoase doar pentru plăcerea temporară este cumplită.

În termeni mai specifici și mai concreți, un mediu fără fumat îmbunătățește fără îndoială bunăstarea fizică a cetățenilor din întreaga lume. Aceasta include sugarii, copiii, adolescenții, adulții și chiar și persoanele în vârstă. Nu ar mai exista spectatori inocenți care „moștenesc” cancer, tumori cerebrale, infecții pulmonare sau alte boli datorate inhalării fumului „la mâna a doua”. Patty Young a spus odată și citez: „Forțarea fumului în plămâni este un viol pulmonar. Îmi invadează corpul împotriva voinței mele și nu este corect.” Într-un cartier fără fumat, astfel de probleme nu vor avea loc. De fapt, fumatul pasiv va înceta să fie un asasin tăcut care trebuie să se teamă. Din această perspectivă, cu siguranță nimeni nu ar fi de acord că lumea ar deveni un loc mai bun pentru oameni să trăiască.

Pe scurt, este un fapt incontestabil că un mediu fără fumat este un pas notabil pentru omenire către o lume de esență. Sau, să fim cinstiți, lumea ar putea fi mult mai bine fără țigări – nu merită mai mult decât o multitudine de poluare și boli? Cu toate acestea, eliminarea țigărilor pare frumoasă în teorie și doar în teorie. Pentru ca un astfel de miracol să se întâmple în decurs de o sută de ani este practic imposibil fără o schimbare de paradigmă uriașă în ceea ce privește fumatul – schimbarea de paradigmă ar fi cu siguranță o priveliște minunată de văzut.