Stop Fumatul

E mai cool să nu fumezi :)

Fumatul tâmpește sau ajută memoria si puterea de concentrare?

Am găsit un articol mai vechi, din 2008, care începe așa:

Este oficial – fumatul tâmpeşte! După 10 ani de studiu, specialiştii francezi au dat verdictul: fumătorii de vârstă mijlocie riscă să îşi piardă memoria sau să se aleagă cu o boală psihică, de exemplu demenţa. Cobaii au fost 10.000 de funcţionari britanici, iar după un deceniu de tutun, concluzia a fost clară – fumatul a dus la dereglarea funcţiilor mintale.

Asta în vreme ce alt articol zice așa:

Descoperirile recente ale cercetătorilor au scos la iveală faptul că fumatul are efecte pozitive asupra memoriei şi puterii de concentrare. Cum părţile negative sunt însă multe şi grave, oamenii de ştiinţă încearcă să scoată pe piaţă o pastilă, care să imite aceste efecte şi să poată tratată bolnavii de Alzheimer.

Nu știu de ce, dar eu cred că funcționarii din primul articol s-au tâmpit pentru că au lucrat ca funcționari (birocrație, hârțogărie, aceleași imbecilitați zilnic, legi idioate pe care le aplici, nu le gândești și nu le comentezi, bugetari nervoși la ghișeu, proceduri, rapoarte, arhivare, controale, verificări și așa mai departe – chestiile astea tâmpesc!).

Să fim serioși. Țigara nu tâmpește. Dar are multe alte efecte nocive, tâmpirea ar fi cam ultima grijă a unui fumător, ca și basmul cu impotența. Să nu ne distragem atenția. Fumatul cauzează o grămadă de tipuri de cancer! Asta e marea problema a fumatului, faptul că omoară, nu că „tâmpește” fumătorii.