Stop Fumatul

E mai cool să nu fumezi :)

Hipnoza pentru renunțarea la fumat

Renunțarea la fumat poate fi o adevărată provocare. Dar este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta. Fumatul este un obicei periculos, chiar mortal. Este o cauză principală a cancerului. De asemenea, crește riscul de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale, boli pulmonare și alte probleme de sănătate, inclusiv fracturi osoase și cataractă.Dacă pastilele de nicotină, plasturii, guma de mestecat, consilierea și alte metode de renunțare la fumat nu te-au ajutat să elimini obiceiul, nu renunța. Adresează-te medicului tău dacă hipnoza este o opțiune pentru tine. Unele studii au arătat că hipnoza poate ajuta anumite persoane să renunțe la fumat.

Ce este hipnoza?

Hipnoza este definită ca o stare de conștientizare modificată, în care pari să fi adormit sau într-o transă. Hipnoza clinică poate fi utilizată pentru a trata anumite probleme fizice sau psihologice. De exemplu, este folosita frecvent pentru a ajuta pacienții să controleze durerea. Este, de asemenea, utilizată într-o gamă largă de alte condiții, cum ar fi probleme de greutate, tulburări de vorbire și probleme de dependență.

Chiar dacă pari că esti într-o transă în timpul hipnozei, nu esti inconștient. Încă esti conștient de împrejurimi și nu poti face nimic împotriva voinței tale. De fapt, testele creierului efectuate pe pacienți în timpul sesiunilor de hipnoză au arătat un nivel ridicat de activitate neurologică.

Hipnoza pentru fumători

În timpul hipnozei pentru renunțarea la fumat, un pacient este adesea rugat să-și imagineze rezultatele neplăcute din fumat. De exemplu, hipnoterapeutul ar putea sugera pacientului că fumul de țigară miroase ca fumul de eșapament de la camioane sau că fumatul lasă gura pacientului să se simtă extrem de uscată.

Metoda lui Spiegel este o tehnică populară de renunțare la fumat care se concentrează pe trei idei principale:

  • Fumatul otrăvește corpul
  • Ai nevoie de corpul tău pentru a trăi
  • Ar trebui să respecți corpul și să îl protejezi (în măsura în care dorești să trăiești)

Hipnoterapeutul îl învață pe fumător auto-hipnoza și apoi îi cere să repete aceste afirmații atunci când dorește să fumeze.

Hipnoza funcționează?

Hipnoza, în general, nu funcționează pentru toată lumea. Aproximativ unul din patru persoane nu pot fi hipnotizați. Când reușește, intensitatea hipnozei poate varia de la o persoană la alta.

Cât de bine funcționează hipnoza pentru a ajuta oamenii să renunțe la fumat depinde pe cine întrebi. Rezultatele studiului au fost diferite. În 2010, o revizuire sistematică a studiilor publicate a constatat că nu există suficiente dovezi care să susțină utilizarea hipnozei. O altă recenzie publicată în 2012 a declarat că studiile susțin un posibil beneficiu din utilizarea hipnozei. În discutarea metodelor alternative de renunțare la fumat pe site-ul său, Societatea Americană de Cancer spune că în timp ce studiile controlate nu au susținut eficacitatea hipnozei, există dovezi că unii oameni au fost ajutați.

Cercetătorii care au studiat hipnoza spun că este nevoie de mai multe studii bine organizate pentru a determina dacă hipnoza îi ajută într-adevăr pe fumători să renunțe la obișnuință pentru totdeauna, dar adaugă că hipnoza rămâne o abordare plină de speranță și are multe alte beneficii. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a renunța poate fi combinarea mai multor tehnici. Pacienții necesită adesea mai multe strategii diferite de-a lungul drumului.

Cum să găsești un hipnoterapeut

Dacă dorești să încerci hipnoza pentru a te ajuta să renunți la fumat, adresează-te medicului tău să îți recomande un hipnoterapeut bun.

Iată câteva sfaturi când cauți un hipnoterapeut calificat:

  • Asigură-te că sunt licențiați, instruiți și acreditati. Hipnoza pentru renunțarea la fumat și alte motive medicale sau comportamentale ar trebui să fie făcută numai de cineva care deține o licență curentă în domeniul sănătății, cum ar fi medicina, psihiatria, psihologia sau asistența medicală.
  • Pune câteva întrebări dificile. Întreabă despre pregătirea lor profesională.
  • Ferește-te de pretenții sau garanții prea-frumoase-ca-să-fie-adevărate. Hipnoza nu funcționează pentru toată lumea.

Reține că nu este niciodată prea târziu să renunți la fumat. Acest lucru are beneficii imediate pentru sănătate. Și dacă renunți la fumat înainte de a împlini 50 de ani, vei reduce la jumătate riscul de a muri în următorii 15 ani, în comparație cu cei care continuă să fumeze.