Stop Fumatul

E mai cool să nu fumezi :)

Mituri despre renunțarea la fumat

Fumatul, este un factor nociv pentru organism si după cum bine știm acesta dăunează grav sănătății.

Când vine vorba despre renunțarea la fumat, multă lume are concepții total greșite în privința efectelor pe care le-ar putea avea abandonarea acestui viciu asupra organismului. Este evident că renunțarea la fumat are numai efecte benefice asupra corpului tău. În ceea ce privește așa zisele „mituri” legate de această decizie, te invit să citești următoarele:

Te vei îngrășa!

Țigările și greutatea nu prea au nicio legătură unele cu altele. Ba mai mult, unele studii au arătat că de fapt, țigările te-ar putea “ajuta” să capeți câteva kilograme în plus. De ce persistă totuși acest mit? Pentru că cele mai multe persoane au tendința de a compensa fumatul cu mâncatul, așa se explică de ce pantalonii încep să te strângă după ce te-ai lăsat de fumat. Dacă continui să mănânci doar atât cât îți trebuie, tu nu vei avea această problemă.

Abandonarea fumatului costă!

Ți se par prea scumpi plasturii anti-fumat și medicamentele care te ajută să scapi de viciu? Ei bine, dacă vei face puțină matematică și vei realiza câtă economie vei face ulterior, când nu vei mai cumpăra țigări de patru-cinci ori pe săptămână, vei constata că de fapt plasturii și medicamentele merită toți banii.

Țigara electronică te ajută să te lași

Un studiu efectuat de Universitatea California din San Francisco, a arătat că țigara electronică nu îi ajută pe fumători să renunțe la viciu. Revizuirea a 82 de studii efectuate pe fumătorii de țigări electronice a arătat că de fapt fumătorii de astfel de țigări aveau cele mai mici șanse de a renunța la acest viciu comparativ cu cei care nu au încercat niciodată această modalitate de fumat.

Narghileaua este o variantă mai sănătoasă a fumatului

Dacă fumezi narghilea ocazional, când ieși în oraș cu prietenii, s-ar putea ca într-adevăr narghileaua să fie mai sănătoasă. Studii recente au arătat că de fapt narghileaua este la fel de toxică ca și țigările și că substanțele inhalate cu ea pot fi cancerigene.

Nu vei putea face față stresului fără țigări

Deși foarte mulți oameni fumează atunci când sunt stresați, de fapt s-a dovedit că nefumătorii sunt mai puțin anxioși decât fumătorii, iar fumătorii care au abandonat viciul sunt mai puțin anxioși decât foștii fumători. De ce persistă acest mit? Pentru că s-a creat obiceiul printre fumători să fumeze când sunt stresați, iar după ce se vor lasă nu vor ști ce să facă în momentele de stres. De fapt nu țigările îi liniștesc pe fumători, ci faptul că se îndepărtează de birou și de probleme liniștindu-se astfel. Dar asta poți să faci și fără să fumezi.

Dacă te lași după ani întregi de fumat, sănătatea ta nu se va îmbunătăți

Nu e niciodată prea târziu pentru a te bucura de beneficiile renunțatului la fumat. De fapt, s-a dovedit că după numai un an de la abandonarea viciului, riscul de a dezvolta boli de inimă scade la jumătate. După numai 20 de minute de la renunțarea la fumat bătăile inimii și tensiunea arterială revin la normal. După 12 ore de la renunțarea la fumat nivelul de monoxid de carbon din sânge se normalizează. După două, trei luni de la renunțarea la fumat funcționarea plămânilor tăi și circulația se îmbunătățesc.

Nu vei mai fi la fel de creativ

Dacă singurul loc în care îți vin cele mai bune idei sunt la o pauză de țigară, asta se întâmplă numai pentru că așa vrei tu să crezi, încurajându-te astfel să persiști în acest viciu. S-ar putea ca într-adevăr ideile bune să îți vină într-o pauză, dar asta nu are nicio legătură cu fumatul. Încearcă într-o zi când ești într-o pană de idei să faci o simplă plimbare de 10 minute și ai să vezi că ideea salvatoare va apărea negreșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la SopFumatul.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: