Stop Fumatul

E mai cool să nu fumezi :)

Incendiul de la Notre Dame: 7 mucuri de țigară găsite în cenușă

Un raport al poliției redactat în urma investigațiilor la locul incendiului de la Catedrala pariziană Notre Dame afirmă faptul că s-au găsit în cenușă șapte mucuri de țigară, ceea ce înseamnă că muncitorii care restaurau clădirea nu au respectat legea anti-fumat și nici normele de lucru.

Compania Europa Echafaudage, care se ocupa de schelele necesare lucrărilor, a confirmat concluzia poliției: într-adevăr, unii dintre muncitorii săi au recunoscut că fumau în timpul lucrului, pe schelele montate în vederea restaurării Catedralei. Potrivit boingboing.net, care citează o sursă Reuters, compania s-a apărat însă de potențialele acuzații, excluzând posibilitatea ca incendiul să fi izbucnit din această cauză, și susținând că este imposibil ca o țigară să fi putut aprinde lemnul de stejar masiv al grinzilor Catedralei.

Într-un interviu acordat săptămânalului francez „Le Canard Enchaine”, Mark Eskenazi, purtătorul de cuvânt al grupului Le Bras Frères, din care face parte Europa Echafaudage, a afirmat că „dacă țigaretele au supraviețuit infernului, nu știu din ce material au fost făcute”.

Știrea originală:

Notre Dame scaffolding workers were smoking on the job before fire, firm says