Stop Fumatul

E mai cool să nu fumezi :)

Cei care fac miscare sunt mai putin tentati sa fumeze

Exercitiile fizice ii pot ajuta pe fumatori sa renunte la viciu pentru ca fac tigarile mai putin tentante. Un nou studiu realizat la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, a aratat pentru prima data ca fumatorii sunt mai putin tentati sa-si aprinda o tigara dupa ce fac exercitii fizice. Studiul a fost publicat in numarul din actombrie al revistei Addiction.

In cadrul testelor au participat 20 de persoane catalogate ca fumatori „inraiti„. Celor 20 de subiecti li s-a cerut sa nu fumeze nicio tigara timp de 15 ore inainte de inceputul studiului. In prima etapa a cercetarilor participantilor le-au fost aratate o serie de imagini care aveau legatura cu fumatul, intrerupta de imagini „neutre„. Dupa aceea, toti subiectii studiului au petrecut 15 minute facand exercitii de intensitate moderata pe biciclete de gimnastica. La sfarsitul efortului fizic, participantii au fost rugati sa urmareasca din nou imagini care aveau legatura cu fumatul.

In timp ce subiectii priveau imaginile, echipa de cercetatori a folosit una dintre cele mai noi tehnologii de analiza a miscarii ochilor. Astel, s-a putut calcula perioada de timp pe care fumatorii o petreceau privind unele imagini. Mai mult, savantii au putut observa si cat de repede imaginile cu tigari au atras atentia fumatorilor, in comparatie cu imaginile care nu contineau nicio legatura cu tabagismul.

Studiul a aratat ca timpul pe care fumatorii l-au petrecut privind imaginile cu tigari a scazut cu 11% dupa ce au facut miscare. Oamenii de stiinta britanici au concluzionat ca exercitiile fizice realizate de fumatori reduc posibilitatea ca atentia acestora sa fie atrasa de imagini care au legatura cu fumatul. „Stim ca politicile de marketing ale producatorilor de tutun se bazeaza foarte mult pe imagini care incurajeaza fumatul. De asemenea, persoanele care incearca sa renunte la fumat reusesc foarte greu sa ignore toate metodele prin care sunt tentati sa continue cu viciul tutunului. Studiul nostru arata ca exercitiile fizice au un beneficiu suplimentar pentru sanatatea oamenilor, in sensul ca tutun e mai putin atragator pentru cei care fac miscare„, a declarat Kate Janse Van Rensburg, profesor la Universitatea din Exeter si unul dintre autorii cercetarilor.

Alte articole utile despre dorinta de a te lasa de fumat:

Poate este nevoie de o despărțire…

Da, ai citit bine. Poate este nevoie de o despărțire ca să poți scăpa, în sfârșit, de fumat. Dacă te ...
Citește Mai Mult

7 simptome când renunți la fumat și cum să le faci mai ușoare

Ai decis să renunți la fumat. Când renunți la fumat corpul tău reacționează, cum este și firesc, deoarece a fost ...
Citește Mai Mult

5 motive pentru care ar trebui sa te lasi de fumat

Toti fumatorii au avut un moment in viata in care au incercat sa se lase de fumat. Cei mai multi ...
Citește Mai Mult

Sunt gravidă! Vreau să mă las de fumat!

Dacă vrei să ai un copil, lasă-te de fumat ACUM! Probabil te gândești că unul dintre cele mai puternice motive ...
Citește Mai Mult

Cei care fac miscare sunt mai putin tentati sa fumeze

Exercitiile fizice ii pot ajuta pe fumatori sa renunte la viciu pentru ca fac tigarile mai putin tentante. Un nou ...
Citește Mai Mult

Lupta cu dependenta se castiga prin vointa

Situatiile in care dependentii inraiti de nicotina au reusit sa renunte sau macar sa inceapa procesul de renuntare la acest ...
Citește Mai Mult

Sunt gravida! Vreau sa ma las de fumat!

Probabil ca unul dintre cele mai puternice motive pentru care femeile reusesc cu brio sa renunte la fumat este sosirea ...
Citește Mai Mult

Ce faci când ceilalți fumează?

În perioada de dinainte să scapi complet de dependență și să devii cu adevărat nefumător, există tentații mult mai numeroase, ...
Citește Mai Mult

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la SopFumatul.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: